Eerste berichtje uit Indonesie
Door: Arno
Blijf op de hoogte en volg Arno en Wendy
17 Oktober 2005 | Indonesië, Samosir
We kunnen nu voor het eerst gebruik maken van internet, dus maar meteen van deze gelegenheid gebruik maken om jullie op de hoogte te brengen van hetgeen we allemaal al gezien en meegemaakt hebben.
Na een lange vlucht zijn we aangekomen in Indonesie. Op het vliegveld zijn we meteen de bus in gestapt en moesten we met de bus nog een uurtje of 5 rijden tot we begin van de avond in Bukit Lawang waren. De afstand die we in de tijd hebben afgelegd was maar zo'n 80 kilometer maar de weg was zo slecht (was het eigenlijk wel een weg?) dat je zowat constant in de 1e versnelling zat.
's Avonds hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan behalve elkaar wat proberen te leren kennen en met z'n allen gegeten.
De 2e dag moesten we om 7:30 weg uit het hotel; toen begon de wandeling door het regenwoud in de hoop Orang Oetangs te zien.
Na een poosje gewandeld te hebben zagen we inderdaad een Orang Oetang met een kleintje. Met bananen zijn ze toen naar ons toe gelokt en we konden hem gewoon stukjes banaan geven die hij dan van ons aanpakte.
Later op de tocht hebben we er nog een aantal gezien, dus een geslaagde tocht.
's middags zijn we met z'n allen het dorpje rondgereden met een soort van zijspan en hebben we gezien hoe de mensen daar leven. O ja, we hebben verder zo goed als geen toeristen gezien dus dat was wel mooi.
Na het eten maar weer vroeg naar bed gegaan omdat we om 5:00 uur weer op moesten staan. Er stond namelijk een lange reisdag op het plan naar het schiereiland Samosir (waar we dus nu zijn).
Het schiereiland ligt aan het Tobameer; een meer van ongeveer 100 bij 40 kilometer en op sommige plaatsen meer dan 450 meter diep.
Onderweg hebben we heel veel mooie dingen gezien.
Gisteravond zijn we na het eten vervolgens samen met de gids nog wezen stappen. Alleen Wendy en ik gingen nog mee, de rest ging slapen. We kwamen om 2:30 terug en zijn vanochtend om 9:00 uur opgestaan.
We hadden fietsen gehuurd en hebben zo'n 45 a 50 kilometer gefietst en ondertussen diverse leuke dingen bekeken.
Vanavond gaan we maar weer vroeg naar bed want om 7:00 uur morgenvroeg vertrekken we weer naar onze volgende bestemming.
O ja, het weer is hier apart. Overdags is het zo'n 30-35 graden en halverwege de middag trekt de bewolking binnen en heeft het ook nog elke dag geregend, niet erg lang, maar meestal wel erg hard. De temperatuur is dan wel lekker.
Zo nu zijn jullie zo'n beetje op de hoogte van de dingen die we tot nu toe gezien hebben. Volgende keer vertellen we wel weer verder.
Groetjes Arno en Wendy.
17 Oktober 2005 - 11:22
Yoke Linders Van DBF:
Hallo Arno, Wendy.
Wat fijn dat jullie een berichtje hebben gestuurd.Ik zal jullie verhaal uitprinten en in de kantine neerleggen.
Hier is het een half zonnetje, veel wind, en door die wind voelt het fris aan. We hebben tussen de middag niet buiten gezeten. Regen wordt vanaf a.s. woensdag pas verwacht. Dus ale jullie daar teveel hebben stuur maar hier iets naar toe.
Groetjes van Wendy's collega's. En veel plezier. -
17 Oktober 2005 - 12:53
Frank En Wendy:
Beste Arno en Wendy,
Als je weer een Oerang-Oetangetje ziet, neem dan een jonkie voor ons mee, hahaha!
We willen er wel een als huisdier hebben.
Groetjes van Wendy en Frank -
17 Oktober 2005 - 16:15
Bart En Maaike:
zo arno, ik wist niet dat deze reis bedoeld was om je echte familie te bezoeken en wat nobel van je om ze meteen te eten te geven.
groeten Bart en Maaike -
17 Oktober 2005 - 17:58
Siem:
lekker bananen ! -
17 Oktober 2005 - 18:29
Nelly En Huub:
Nee we zijn niet op de hoogte van de dingen die jullie hebben gezien,zie onderweg hebben we heel veel mooie dingen gezien, wat????????????
Ik eb een baan voor 24 uur groetjes Nelly -
18 Oktober 2005 - 16:24
Tom En Heidi:
Hallo
Zo te zien hebben jullie het goed naar de zin daar. En al veel gezien. Heb je ook foto's van jullie met de oerang-oetang, want dan kunnen we zien van wie ze familie zijn, van Wendy of van Arno.
Groeten Tom en Heidi -
18 Oktober 2005 - 18:10
Marco En Simone:
Zo te lezen brengen jullie mooie kiekjes mee terug.Als jullie vaker op vakantie gaan;blijft de tuin mooi onkruidvrij en kan de auto in de opgeruimde garage staanNog heel veel plezier -
21 Oktober 2005 - 09:06
Herman & Ina:
Wij hebben gemerkt dat ons met het omgaan met de computer nog niet meevalt. Maar als nog een hele mooie vakantie toe gewenst van uit De Rips . Fenne word op 27-11-2005 gedoopt. -
22 Oktober 2005 - 12:35
N..N.. ??????:
Wij dachten dat er ook in Wanroy familie woonden pas maar op Bart en Maaike.volgend jaar gaan jullie mischien wel met zijn driën op zoek in Indonesië????? -
22 Oktober 2005 - 14:59
Koen En José:
Het was wel te verwachten dat jullie als enige mee op kroegentocht gingen. Arno je hebt zeker aan het Oerang Oetang bier gezeten en ben je toen uitgegleden over een bananenschil en toen zat in bed gevallen.
Ken je de rest van de groep nu ook zo goed als Wendy?
Groeten,
Koen en Jose
P.S Wij gaan vanavond op kroegtocht. Komen jullie ook gezellig eventjes naar Nog'us? -
07 November 2005 - 21:59
Susanne En Vincent:
Hallo luitjes,
Volgens mij hebben jullie het daar ontzettend mooi gehad, fijn te horen.
groetjes vincent en susanne